In samenwerking met Tante Rikie en de Zwarte Cross (Facebook) heb ik twee genomineerden uitgekozen: ‘Opa’ Herman Hamer, een 90-jarige noaber (goede buur, vrij vertaald) die nog steeds iedere dag voor andere hulpbehoevenden klaarstaat, geheel belangeloos. Afgelopen zondag heb ik het beeld overhandigd, waarvan hij uiteraard vond dat hij dat niet verdiend had. En dat bevestigde mijn idee dat de werkelijke goeddoeners niet uit roem of schone schijn werken, maar in de schaduw van het bestaan.

opahamer3Ik ontmoette een kwieke hoogbejaarde met glimmende oogjes, die ik eerder van een foto moest namaken. Dat is erg lastig, omdat een lens altijd vertekent en je iemand niet goed op kunt meten.

De ‘aanstichters’ vonden het geslaagd, dus ben ik voor nu tevreden. Op naar het volgende beeld! Dit wordt een beeld voor de ouders van Nina, die uit het overlijden van hun geliefde dochter een positieve kracht hebben weten te halen en dit omgezet hebben naar actief handelen. Ik verwacht dit beeld rond de Zwarte Cross op te leveren. Tot die tijd..kijk even op www.stichtingnina.nl en doneer wat van uw vakantiegeld; het is voor een goed doel en zeer gericht onderzoek, waar nu geen fondsen voor worden vrijgemaakt (te zeldzame aandoening).

Laat gerust een reactie achter als u dat wilt.

-Jasper Nieuwenhuisen